Vintersport i Ulricehamn

Strax norr om Ulricehamn hittar man Ulricehamns Skicenter. Denna skidanläggning klassas som den näst bästa i Götaland efter Isaberg, och har sammanlagt sju pister med en högsta fallhöjd på 140 meter. Den längsta nedfarten är 0,6 kilometer, och totalt finns det 1,9 kilometer pist att utforska på skidor eller snowboard på anläggningen. För att komma åt dessa pister har anläggningen även sju skidliftar. Anläggningen har flera snökanoner, vilket gör att säsongen blir längre.

Ulricehamn har backar som passar åkare på alla nivåer, och om man vill förbättra sin nivå har de även skidskola för allt ifrån nybörjare till de som redan kan åka men vill förbättra sin teknik. Även de som åker snowboard kan vara med i skidskolan och lära sig de tekniker som gäller specifikt för snowboardåkare. Det går även att boka privatlektioner för de sällskap som är mellan en och fyra personer. Är man fyra kostar en timmes lektion 165 kronor per person. Vill man ha instruktörens hela uppmärksamhet och boka en privatlektion för sig själv får man kosta på sig lite mer, då timpriset i det fallet ligger på 430 kronor.active-15902_640

På anläggningen hittar man alla faciliteter man behöver för en dag i backen, till exempel skiduthyrning och restaurang. Skiduthyrningen fungerar som en ”one stop shop” där man kan hyra sin utrustning, löpa liftkort och boka klasser i skidskolan. Anläggningen skryter trots det med att långa köer är sällsynt. När hungern faller på kan man söka sig till restaurangen, som är en ny tillbyggnad. Där kan man titta ut över backen genom stora panoramafönster medan man äter, och värma sig en stund framför restaurangens braskamin.

Varje år anordnar Ulricehamns Skicenter en tävling som kallas Skidfestival. Tävlingen hålls under fyra helger, och det som är speciellt för just denna tävling är att alla som vill kan delta – det finns inga förlunskapskrav och man behöver inte föranmäla sig. Det hela sker under lekfulla former, där den gamla klyschan att ”det viktigaste är att ha roligt” verkligen gäller.

Efter en dag i backen eller i snön kan det vara skönt att värma sig i sängen med varandra. Du hittar allt du behöver för en mysstund i slutet av dagen på Vuxen.se.

 
 

About the author

More posts by